Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

2015-08-13 00:38

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

            Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ είναι Αθλητικό Σωματείο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. και ανήκει στη δύναμη της Ε.Σ.Ο. και της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

            Ιδρύθηκε το 1997 και, σύμφωνα με το Καταστατικό του, πέραν από τη διδασκαλία και ανάπτυξη του σκακιού, έχει ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη υγειών και ηθικών χαρακτήρων μέσα από την καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Αυτό αντανακλάται, όχι, μόνο, στα μάτια και στο φρόνημα των μαθητών του, αλλά και στις γνώμες των γονέων, όπως αυτές προκύπτουν απ’ ό,τι γράφουν στο βιβλίο εντυπώσεων του Ομίλου, όπως, για παράδειγμα «με αφορμή το σκάκι, διδάσκει τα παιδιά να σκέπτονται και να φέρονται με τιμή και αξιοπρέπεια, να χάνουν και να προχωρούν, να τηρούν όρους, νόμους και συμφωνίες. Διδάσκει, δηλαδή, πολλά από αυτά που το Σχολείο "ξέχασε" τα τελευταία χρόνια» ή «Όπως ο τεχνίτης σμιλεύει στην πέτρα τα αριστουργήματα της τέχνης του, έτσι και ο αγαπημένος δάσκαλος σμιλεύει στον χώρο του συλλόγου, αλλά και σε κάθε ευκαιρία, χαρακτήρες. Με το ήθος, τις γνώσεις και τις συμβουλές του διδάσκει πολύ περισσότερα από τεχνικές επικρατήσεως στην ασπρόμαυρη σκακιέρα… όχι μόνο τις γνώσεις του στο σκάκι, αλλά κυρίως, μαθήματα ζωής».

            Στον αγωνιστικό τομέα, ο Όμιλός έχει αναδείξει στις μικρές ηλικίες πολλούς πρωταθλητές Ελλάδος και πάμπολλους πρωταθλητές Αττικής, σε ατομικό επίπεδο, ενώ σε ομαδικό φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, καθώς και σε άλλα ομαδικά πρωταθλήματα και κύπελλα σε διάφορες κατηγορίες. Επισημαίνεται ότι στις μικρές ηλικίες, πρωταγωνιστεί στις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής, όπου τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ένα Χρυσό και ένα Αργυρό στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δέκα ετών και δύο Χάλκινα στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δώδεκα ετών.

            Τα μαθήματα Σκακιού της Σκακιστικής μας Ακαδημίας για τους μαθητές που διαμένουν στον Παπάγο και στον Χολαργό, και όχι μόνο, είναι κατά βάση δωρεάν, προσφορά του Προέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου Ιωάννη Παναγάκου και των συνεργατών του και παραδίδονται στο χώρο που μας διέθεσε ευγενικά ο Δ.Ο.Π.Α.Π.

            Για πληροφορίες στον Πρόεδρο του Ομίλου, τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 

[…]      «1.                   Σκοπός του Σωματείου είναι:

                                    α.                     Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του Σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

                                    β.                     Η πνευματική, σωματική και πολιτιστική καλλιέργεια και άσκηση των μελών του, καθώς και η μεταξύ τους ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και φιλικών σχέσεων.

                                    γ.                     Η προσέλκυση των νέων σε δραστηριότητες πνευματικού, πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, και η θωράκιση και η προστασία τους από τη μάστιγα των ναρκωτικών, το χουλιγκανισμό, τη βία και τα τυχερά παιγνίδια.

                                    δ.                     Η καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και των Αξιών της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας και Παράδοσης.» […]