Σχετικά με εμάς

Το Δ.Σ. του Ομίλου:

1.         Πρόεδρος:                    Παναγάκος Ιωάννης.

2.         Αντιπρόεδρος:              Μόσχος Γεώργιος.

3.         Γενικός Γραμματέας:      Βάθης Κωνσταντίνος.

4.         Ταμίας:                        Παπακωνσταντοπούλου Πηνελόπη.

5.         Μέλος:                         Παναγάκος Γρηγόριος.

6.         Μέλος:                         Παναγάκου Ευαγγελία.

7.         Μέλος:                         Σμιτζ Ιωάννα.

8.         Μέλος:                         Δαμηλάκος Δημήτριος.

9.         Μέλος:                         Παϊζάνου Ανθούλα.

 

Τα Βιογραφικά των μελών του Δ.Σ.

ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (1948) ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ -

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΑΚΙΟΥ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ.

 

            Ο Ιωάννης Παναγάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και είναι παντρεμένος με την Ελένη Παναγάκου. Έχει δύο παιδιά, τον Γρηγόρη, Δρ. Μηχανολόγο Μηχανικό και την Ευαγγελία η οποία είναι Φυσικός, υποψήφια διδάκτωρ Φυσικής.

            Το 1971 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού. Το 1989 παραιτήθηκε από την ενεργό υπηρεσία για να ανακληθεί το ίδιο έτος και να ξαναφύγει το 1993.

            Είναι απόφοιτος, μεταξύ άλλων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, του Special Forces Detachment (Airborne) Europe, της Σχολής Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Γ΄Σ.Σ. από την οποία αποφοίτησε πρώτος με βαθμολογία 19,50, της Σ.Σ.Ξ.Γ. Τμήμα Τουρκικής, από την οποία αποφοίτησε πρώτος μεταξύ των αξιωματικών του όπλου του, με βαθμολογία 18,65, του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου, (Σχολεία Καταδρομών και Αποδράσεως, Διαβιώσεως και Διαφυγής), από το οποίο αποφοίτησε πρώτος κ.τ.λ.

            Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, καθηγητής της Σ.Σ.Ε. στις Πληροφορίες Μάχης και του Ι.Ε.Κ. Περιστερίου στο Τμήμα Προπονητών Σκακιού, καθώς και καθηγητής και προπονητής Σκακιού στη Σ.Ε.Ε. και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

            Έχει διδάξει σκάκι σε πολλά σχολεία και συλλόγους, είχε την ιδέα «Σκάκι στα σχολεία» και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που δίδαξε σκάκι σε σχολείο, από τη σχολική χρονιά 1983-1984, (1ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου), ενώ, στον αγωνιστικό τομέα έχει πολλές διακρίσεις με τους μαθητές του, δέκα εκ των οποίων αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος και 25 Πρωταθλητές Αττικής. Κατά τα τελευταία χρόνια, έχει, μονίμως, άνω των 300 μαθητών σε όλη την Αττική.

            Είναι εθελοντής αιμοδότης και το 1977, ως Διοικητής Λόχου Νεοσυλλέκτων, κατά την αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. στο 288 Τ.Π. στη Σύρο, κατόρθωσε, με το παράδειγμα και τα επιχειρήματά του, να πείσει το 100% της δυνάμεως του Λόχου (περί τα 100 άτομα) να δώσει αίμα, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε από τον Ε.Ε.Σ.

            Από μικρή ηλικία ασχολείται με την άθληση και διακρίνεται στην ενόργανη γυμναστική και στους δρόμους αντοχής, ενώ ως Εύελπις και αργότερα ως Αξιωματικός Καταδρομών, αναδεικνύεται άριστος σκοπευτής και το 1973, στους Πανελλήνιους Αγώνες των Μονάδων Καταδρομών αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος στο πιστόλι.

            Ίδρυσε τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο "ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ" του οποίου είναι πρόεδρος και αμισθί προπονητής στο σκάκι, είναι μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ενώσεως Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.), τέως μέλος του Δ.Σ. και Έφορος Ανάπτυξης και Αγώνων της ίδιας Ενώσεως, καθώς και τέως μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού και της Επιτροπής Κοινωνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ενώ έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Παπάγου.

            Έχει θέσει ως σκοπό της ζωής του την εμφύσηση στους μαθητές του, μέσα από τα βιβλία του και τα μαθήματα που παραδίδει, του αγωνιστικού πνεύματος και του ήθους σε κάθε εκδήλωση της ζωής, καθώς και της αγάπης για την Ελληνική γλώσσα.

            Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ενώ ποιήματά του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο, μερικά δε, εξ αυτών, έχουν ανθολογηθεί σε διάφορες ποιητικές εκδόσεις, (βιβλία, ημερολόγια και εγκυκλοπαίδειες).

            Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β' Τάξεως, με Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως, και με Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς.

             Έχει συγγράψει πάνω από 60 σκακιστικά βιβλία από τα οποία δύο «Η Μάχη στα Άσπρα και Μαύρα Τετράγωνα» 1ος και 2ος τόμος, κυκλοφόρησαν ήδη σε δεύτερη έκδοση. Έχει υπό έκδοση δέκα ποιητικές συλλογές, ενώ ασχολείται και με τη μουσική (30 τραγούδια, σύνθεση – στίχος - ερμηνεία).